Publikavimo data: 2025-08-18
Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta
Mano kaimynė azerbaidžanietė labai gerai gamina maistą. Vienas iš pirmųjų patiekalų, kuriuos ji man davė, buvo ši vištiena lavyangi. Man labai patiko, ir ji išmokė mane, kaip jį gaminti. Visada jį patiekiu ant šventinio stalo arba paprastomis dienomis, kai turiu laiko.
Žingsnis 1
Svogūnus pertrinkite per mėsmalę ir išspauskite visas sultis per sūrmaišį.
Žingsnis 2
Riešutus sumalkite mėsmale.
Žingsnis 3
Įmaišykite riešutus ir svogūnus, druską ir pipirus.
Žingsnis 4
Įdėkite pastos iš alyčos. Aš nusipirkau litrinį stiklainį Azerbaidžano turguje. Pastos užtenka ilgam, ji gerai laikosi šaldytuve. Rusijoje taip pat nėra problema gauti šios pastos, jos yra beveik kiekvienoje azerbaidžaniečių šeimoje.
Žingsnis 5
Įdarykite vištieną. Jei viščiukas didelis, padarykite įpjovas, pabarstykite druska, pipirais, sumaku, užpilkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Jei viščiukas sveria 1,5-2 kg, kepkite apie 2 valandas. Iš kepimo skardos periodiškai lašinkite aliejų.
Kategorijos