Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta

Mano kaimynė azerbaidžanietė labai gerai gamina maistą. Vienas iš pirmųjų patiekalų, kuriuos ji man davė, buvo ši vištiena lavyangi. Man labai patiko, ir ji išmokė mane, kaip jį gaminti. Visada jį patiekiu ant šventinio stalo arba paprastomis dienomis, kai turiu laiko.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.41/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta Žingsnis 1
Svogūnus pertrinkite per mėsmalę ir išspauskite visas sultis per sūrmaišį.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta Žingsnis 2
Riešutus sumalkite mėsmale.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta Žingsnis 3
Įmaišykite riešutus ir svogūnus, druską ir pipirus.

Žingsnis 4

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta Žingsnis 4
Įdėkite pastos iš alyčos. Aš nusipirkau litrinį stiklainį Azerbaidžano turguje. Pastos užtenka ilgam, ji gerai laikosi šaldytuve. Rusijoje taip pat nėra problema gauti šios pastos, jos yra beveik kiekvienoje azerbaidžaniečių šeimoje.

Žingsnis 5

Vištiena, įdaryta graikiniais riešutais ir alyvos pasta Žingsnis 5
Įdarykite vištieną. Jei viščiukas didelis, padarykite įpjovas, pabarstykite druska, pipirais, sumaku, užpilkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Jei viščiukas sveria 1,5-2 kg, kepkite apie 2 valandas. Iš kepimo skardos periodiškai lašinkite aliejų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos