Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta grikiais
Vištiena, įdaryta grikiais ir visa iškepta orkaitėje, yra puikus būdas paruošti ir karštą patiekalą, ir garnyrą. Gaminimo procesą sudaro paukštienos marinavimas, įdaras su faršu ir kepimas. Marinatas gali būti ir tiesiog iš druskos ir pipirų, ir pridėjus majonezo, sojų padažo ar garstyčių. Kai kuriuose receptuose į virtus grikius dedama daržovių arba grybų. Jei kruopos naudojamos sausos, tuomet vištiena kepama rankovėje arba folijoje.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Giliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, vištienos prieskonius, česnaką ir majonezą. Kruopščiai įtrinkite vištieną iš visų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite 8-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite grikių kruopas. Į puodą supilkite vandenį santykiu 1:2 (kruopų ir skysčio santykis), užvirinkite, šiek tiek pasūdykite, supilkite nuplautas kruopas. Pastatykite ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10-12 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Sudėkite virtus grikius su keptomis daržovėmis ir sumaišykite.
Žingsnis 5
Įdarykite vištieną ir pašaukite ją į orkaitę. Vištienos pilvą pripildykite įdaro ir pritvirtinkite dantų krapštukais. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 90 minučių. Tada išimkite kepimo skardą ir nuimkite dantų krapštukus.
Kategorijos