Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje

Vištiena, įdaryta grybais, orkaitėje kepama visa. Kepimui geriau rinktis ne šaldytą, o vidutinio dydžio atšaldytą skerdeną. Per didelis viščiukas gali blogai iškepti. Įdarui naudojami grybai, svogūnai, sūris ir česnakai. Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, ji iš pradžių marinuojama, o paskui su įdaru kepama orkaitėje. Taip pat reikės folijos ir plonos virvelės arba virvutės vištos kojoms orkaitėje pritvirtinti.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištieną iš vidaus ir iš išorės patepkite augaliniu aliejumi, įtrinkite česnaku, vištienos prieskoniais, paprika, pipirais ir druska. Leiskite vištienai marinuotis 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje kepkite grybus augaliniame aliejuje 15 minučių, kol išgaruos drėgmės perteklius. Sudėkite sviestą, svogūną ir smulkintą česnaką. Maišydami kepkite dar 4-5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite sūrį ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje Žingsnis 3
Vištieną, įdarytą grybais, kepkite orkaitėje. Įdarykite vištieną faršu. Siūles sutvirtinkite dantų krapštukais. Kojas suriškite. Sparnelių galus apvyniokite folija, kad jie nesudegtų. Vištieną kepkite 1,5 valandos 180 °C temperatūroje, periodiškai aptepdami paukštį sultimis iš formos dugno.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos