Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta grybais orkaitėje
Vištiena, įdaryta grybais, orkaitėje kepama visa. Kepimui geriau rinktis ne šaldytą, o vidutinio dydžio atšaldytą skerdeną. Per didelis viščiukas gali blogai iškepti. Įdarui naudojami grybai, svogūnai, sūris ir česnakai. Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, ji iš pradžių marinuojama, o paskui su įdaru kepama orkaitėje. Taip pat reikės folijos ir plonos virvelės arba virvutės vištos kojoms orkaitėje pritvirtinti.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištieną iš vidaus ir iš išorės patepkite augaliniu aliejumi, įtrinkite česnaku, vištienos prieskoniais, paprika, pipirais ir druska. Leiskite vištienai marinuotis 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje kepkite grybus augaliniame aliejuje 15 minučių, kol išgaruos drėgmės perteklius. Sudėkite sviestą, svogūną ir smulkintą česnaką. Maišydami kepkite dar 4-5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite sūrį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Vištieną, įdarytą grybais, kepkite orkaitėje. Įdarykite vištieną faršu. Siūles sutvirtinkite dantų krapštukais. Kojas suriškite. Sparnelių galus apvyniokite folija, kad jie nesudegtų. Vištieną kepkite 1,5 valandos 180 °C temperatūroje, periodiškai aptepdami paukštį sultimis iš formos dugno.
Kategorijos