Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta obuoliais
Žąsis arba antis paprastai įdaryta obuoliais ir visa iškepta orkaitėje. Tačiau yra ir daugiau dietinių ir biudžetinių variantų. Pavyzdžiui, vištiena, įdaryta obuoliais. Receptas turi tik dvi subtilybes: reikia pasirinkti šviežią vištienos skerdeną ir naudoti rūgščius obuolius. Šviežios vištienos paviršius būna lygus ir elastingas, kvapas - be papildomų nemalonių priemaišų. Iš obuolių tiks antoniškiai. Dideli vaisiai supjaustomi gabalėliais, maži paliekami sveiki.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, garstyčias, druską ir pipirus. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite paukščio skerdeną. Kruopščiai įtrinkite marinatu, sudėkite į dubenį ir įdėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Žingsnis 3
Įdarykite vištieną ir pašaukite į orkaitę. Į skerdeną įdėkite obuolių ir česnako skiltelių, atsargiai sumaišykite ingredientus. Odos kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais arba susiūkite. Įdėkite viščiuką į formą ir kepkite 90 minučių. Kad plutelė paruduotų, retkarčiais vištieną apipilkite sultimis. Baigiantis kepimo laikui išimkite paukštį iš orkaitės ir nuimkite siūlus arba dantų krapštukus.
Kategorijos