Vištiena, įdaryta obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištiena, įdaryta obuoliais

Žąsis arba antis paprastai įdaryta obuoliais ir visa iškepta orkaitėje. Tačiau yra ir daugiau dietinių ir biudžetinių variantų. Pavyzdžiui, vištiena, įdaryta obuoliais. Receptas turi tik dvi subtilybes: reikia pasirinkti šviežią vištienos skerdeną ir naudoti rūgščius obuolius. Šviežios vištienos paviršius būna lygus ir elastingas, kvapas - be papildomų nemalonių priemaišų. Iš obuolių tiks antoniškiai. Dideli vaisiai supjaustomi gabalėliais, maži paliekami sveiki.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, garstyčias, druską ir pipirus. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta obuoliais Žingsnis 2
Marinuokite paukščio skerdeną. Kruopščiai įtrinkite marinatu, sudėkite į dubenį ir įdėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta obuoliais Žingsnis 3
Įdarykite vištieną ir pašaukite į orkaitę. Į skerdeną įdėkite obuolių ir česnako skiltelių, atsargiai sumaišykite ingredientus. Odos kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais arba susiūkite. Įdėkite viščiuką į formą ir kepkite 90 minučių. Kad plutelė paruduotų, retkarčiais vištieną apipilkite sultimis. Baigiantis kepimo laikui išimkite paukštį iš orkaitės ir nuimkite siūlus arba dantų krapštukus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos