Publikavimo data: 2024-06-23
Vištiena, įdaryta obuoliais
Vištiena, įdaryta obuoliais, yra labai aromatinga ir pikantiška vištiena. Obuoliai ir citrina suteikia vištienai aromato ir skonio. Česnakai labai gerai papildo vištieną ir suteikia malonų skonį. Virti makaronai su grybais bus puikus garnyras prie tokio aromatingo patiekalo.
Žingsnis 1
Nuplautą vištieną įtrinkite prieskoniais, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad prieskoniai išryškėtų ir atskleistų savo aromatą. Įtrinkite vištieną iš visų pusių ir iš vidaus. Įtrinkite česnaku ir apšlakstykite citrinos sultimis. Į vištienos vidų įdėkite kelias česnako skilteles. Palikite marinuotis pusvalandį. Obuolius supjaustykite į 4 dalis ir jais įdarykite vištieną. Kepkite vištieną iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą. Įpilkite truputį augalinio aliejaus, kad sviestas ne taip priliptų. Supjaustykite grybus vidutinio dydžio gabalėliais ir pakepinkite juos svieste. Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išvirusius makaronus sudėkite į pakepintus grybus ir supilkite sojų padažą. Šiek tiek pavirkite. Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštę ir ant jų uždėkite keptą vištieną.
Kategorijos