Vištiena, įdaryta ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištiena, įdaryta ryžiais

Vištiena, įdaryta ryžiais, yra patiekalas, kurio niekada nepabosite. Viskas dėl to, kad receptą galima papildyti įvairiais komponentais: daržovėmis, grybais, žolelėmis ar džiovintais vaisiais. Kad vištiena būtų minkšta ir sultinga, prieš tai ją reikėtų pamarinuoti. Šiam patiekalui geriausiai tinka ne per riebūs broilerių viščiukai. Įdarui naudojami virti ryžiai, kurie geriau sugeria mėsos sultis.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta ryžiais Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Sojų padažą, česnaką ir garstyčias sumaišykite giliame dubenyje. Įdėkite vištieną, iš visų pusių aptepkite mišiniu ir palikite inde pusvalandžiui.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta ryžiais Žingsnis 2
Ryžius išvirkite. Į puodą supilkite vandenį santykiu 1:2 (kruopų ir skysčio santykis), užvirinkite, įberkite šiek tiek druskos, supilkite ryžius ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (15-20 min.). Tada nusausinkite juos sietelyje, pagardinkite kariu ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta ryžiais Žingsnis 3
Įdarykite paukštį ir pašaukite į orkaitę. Įdarykite skerdeną ryžiais, susiūkite pilvą, suvyniokite į foliją ir pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 120 minučių. Kepimo pabaigoje pašalinkite siūlus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos