Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta ryžiais
Vištiena, įdaryta ryžiais, yra patiekalas, kurio niekada nepabosite. Viskas dėl to, kad receptą galima papildyti įvairiais komponentais: daržovėmis, grybais, žolelėmis ar džiovintais vaisiais. Kad vištiena būtų minkšta ir sultinga, prieš tai ją reikėtų pamarinuoti. Šiam patiekalui geriausiai tinka ne per riebūs broilerių viščiukai. Įdarui naudojami virti ryžiai, kurie geriau sugeria mėsos sultis.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Sojų padažą, česnaką ir garstyčias sumaišykite giliame dubenyje. Įdėkite vištieną, iš visų pusių aptepkite mišiniu ir palikite inde pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Ryžius išvirkite. Į puodą supilkite vandenį santykiu 1:2 (kruopų ir skysčio santykis), užvirinkite, įberkite šiek tiek druskos, supilkite ryžius ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (15-20 min.). Tada nusausinkite juos sietelyje, pagardinkite kariu ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite paukštį ir pašaukite į orkaitę. Įdarykite skerdeną ryžiais, susiūkite pilvą, suvyniokite į foliją ir pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 120 minučių. Kepimo pabaigoje pašalinkite siūlus.
Kategorijos