Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta sūriu
Vištiena, įdaryta sūriu, yra karštas patiekalas, derantis su bet kokiu garnyru. Pagal receptą technologiją sudaro paprasti veiksmai: mėsos marinavimas, įdaro paruošimas, faršo įdėjimas ir kepimas orkaitėje. Tokiu būdu galima gaminti visą skerdeną, taip pat jos dalis. Jei norite pagaminti sotų ir kartu dietinį patiekalą, vištienos krūtinėlę įdarykite sūriu. Galite naudoti bet kokios rūšies sūrį, tiek kietąjį, tiek minkštąjį.
Žingsnis 1
Pasigaminkite maltos mėsos. Minkštą sūrį sudėkite į gilų dubenį, sumaišykite su susmulkintomis žolelėmis ir česnaku, išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos krūtinėlę kepimui. Kiekvienoje filė pusėje peiliu padarykite įpjovą, kad susidarytų kišenė įdarui. Pripildykite kišenėles įdaro. Mėsos paviršių patepkite aliejumi, įtrinkite druska, pipirais ir paprika.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytas vištienos krūtinėles orkaitėje. Sudėkite gabalėlius į karščiui atsparią formą ir 20 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos