Publikavimo data: 2024-06-08
Vištiena ir bulvės
Paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti ne tik šeimos vakarienei, bet ir patiekti prie šventinio stalo. Dėl citrinos vištiena tampa labai sultinga, o rozmarinas suteikia nepakartojamo skonio ir vištienai, ir bulvėms.
Žingsnis 1
Sudėkite vištieną į dubenį, įberkite pusę juodųjų pipirų, citrinos sulčių ir žievelės bei druskos pagal skonį.
Žingsnis 2
Bulves sudėkite į vienkartinį maišelį arba dubenį, įberkite likusius juoduosius pipirus, džiovintą česnaką (geriau naudoti džiovintą česnaką, nes šviežias gali sudegti ir palikti nemalonų kvapą), žiupsnelį druskos. Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, labai patogu tai daryti maišelyje.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite bulves ir vištieną, pabarstykite rozmarinais. Kepkite 180-190 °C temperatūroje apie 45-55 minutes, kol apskrus ir paruduos.
Žingsnis 4
Kepimo metu vištieną ir bulves 1-2 kartus apliekite kepimo sultimis, kad plutelė dar labiau paruduotų.
Kategorijos