Vištiena ir bulvės česnakiniame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištiena ir bulvės česnakiniame padaže

Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis česnakiniame padaže yra labai sotus ir skanus patiekalas. Jį galima ruošti ir šventiniam stalui, ir šeimos vakarienei. Šį receptą naudoju jau seniai.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
19 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Nulupkite česnaką ir pertrinkite jį per česnakų presą. Sumaišykite su majonezu.

Žingsnis 2

Vištiena ir bulvės česnakiniame padaže Žingsnis 2
Vištienos blauzdas pasūdykite, pamarinuokite majonezo ir česnakų padaže ir palikite 2 valandoms arba per naktį.

Žingsnis 3

Vištiena ir bulvės česnakiniame padaže Žingsnis 3
Bulves nulupkite, supjaustykite 1,5 mm storio griežinėliais, pasūdykite.

Žingsnis 4

Sudėkite blauzdas ir bulves ant kepimo skardos, iš anksto pateptos augaliniu aliejumi. Kepkite orkaitėje 60-80 minučių 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos