Publikavimo data: 2024-04-14
Vištiena ir sūris
Vištienos krūtinėlė yra dietinė mėsos rūšis. Joje yra daug gyvūninių baltymų, kurie būtini raumenims formuoti, taip pat gausu B grupės vitaminų ir geležies. Vištienos filė taip pat vertinama dėl savo skonio. Juk iš jos galima paruošti daug įvairių skanių patiekalų. Ypač skani yra su sūriu ir majonezu kepta krūtinėlė. Patiekalas gaunasi sultingas ir minkštas. O jei saugote figūrą, majonezą pakeiskite grietine.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Vištienos filė sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite majonezą, česnaką, pusę tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite vištieną, paskirstykite ją lygiu sluoksniu.
Žingsnis 6
Vištienos filė pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Žingsnis 7
Pašaukite vištieną į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 8
Paruoštą vištieną sudėkite į lėkštę ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos