Vištiena ir sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Vištiena ir sūris

Vištienos krūtinėlė yra dietinė mėsos rūšis. Joje yra daug gyvūninių baltymų, kurie būtini raumenims formuoti, taip pat gausu B grupės vitaminų ir geležies. Vištienos filė taip pat vertinama dėl savo skonio. Juk iš jos galima paruošti daug įvairių skanių patiekalų. Ypač skani yra su sūriu ir majonezu kepta krūtinėlė. Patiekalas gaunasi sultingas ir minkštas. O jei saugote figūrą, majonezą pakeiskite grietine.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
21 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena ir sūris Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite petražoles.

Žingsnis 2

Vištiena ir sūris Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.

Žingsnis 3

Vištiena ir sūris Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 4

Vištiena ir sūris Žingsnis 4
Vištienos filė sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite majonezą, česnaką, pusę tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite.

Žingsnis 5

Vištiena ir sūris Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite vištieną, paskirstykite ją lygiu sluoksniu.

Žingsnis 6

Vištiena ir sūris Žingsnis 6
Vištienos filė pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Žingsnis 7

Vištiena ir sūris Žingsnis 7
Pašaukite vištieną į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 8

Vištiena ir sūris Žingsnis 8
Paruoštą vištieną sudėkite į lėkštę ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos