Publikavimo data: 2024-06-09
                Vištiena, kepta su apelsinais
                                
                    Vištiena orkaitėje - nesenstanti klasika. Šis patiekalas tapo daugelio šeimų visame pasaulyje šventinio stalo puošmena. Kai kuriose šalyse šį vaidmenį atlieka kalakutas arba, pavyzdžiui, putpelė, tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs: šis patiekalas visada patrauks dėmesį ir visus sužavės savo skoniu ir aromatu.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Apelsinus supjaustykite plonais griežinėliais, kad juos būtų galima dėti po vištienos oda. Atsargiai nupjaukite vištienos odą ir po ja padėkite apelsinų griežinėlius. Taip įdarykite vištieną iš abiejų pusių.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        1 skiltelę česnako įspauskite per specialų presą, sumaišykite su druska ir pipirais ir česnakų mišiniu įtrinkite vištieną. Likusį česnaką supjaustykite griežinėliais ir įdarykite juo vištienos vidų; ten pat pateks ir likę apelsinai.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Įdarytą vištieną sudėkite ant kepimo skardos. Kojas suriškite stora virvele. Kepkite vištieną 180 ℃ temperatūros orkaitėje apie 120-150 minučių, retkarčiais apšlakstydami vištienos sultimis.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos