Vištiena, kepta su apelsinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Vištiena, kepta su apelsinais

Vištiena orkaitėje - nesenstanti klasika. Šis patiekalas tapo daugelio šeimų visame pasaulyje šventinio stalo puošmena. Kai kuriose šalyse šį vaidmenį atlieka kalakutas arba, pavyzdžiui, putpelė, tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs: šis patiekalas visada patrauks dėmesį ir visus sužavės savo skoniu ir aromatu.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena, kepta su apelsinais Žingsnis 1
Apelsinus supjaustykite plonais griežinėliais, kad juos būtų galima dėti po vištienos oda. Atsargiai nupjaukite vištienos odą ir po ja padėkite apelsinų griežinėlius. Taip įdarykite vištieną iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Vištiena, kepta su apelsinais Žingsnis 2
1 skiltelę česnako įspauskite per specialų presą, sumaišykite su druska ir pipirais ir česnakų mišiniu įtrinkite vištieną. Likusį česnaką supjaustykite griežinėliais ir įdarykite juo vištienos vidų; ten pat pateks ir likę apelsinai.

Žingsnis 3

Vištiena, kepta su apelsinais Žingsnis 3
Įdarytą vištieną sudėkite ant kepimo skardos. Kojas suriškite stora virvele. Kepkite vištieną 180 ℃ temperatūros orkaitėje apie 120-150 minučių, retkarčiais apšlakstydami vištienos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos