Publikavimo data: 2024-06-09
Vištiena, kepta su apelsinais
Vištiena orkaitėje - nesenstanti klasika. Šis patiekalas tapo daugelio šeimų visame pasaulyje šventinio stalo puošmena. Kai kuriose šalyse šį vaidmenį atlieka kalakutas arba, pavyzdžiui, putpelė, tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs: šis patiekalas visada patrauks dėmesį ir visus sužavės savo skoniu ir aromatu.
Žingsnis 1
Apelsinus supjaustykite plonais griežinėliais, kad juos būtų galima dėti po vištienos oda. Atsargiai nupjaukite vištienos odą ir po ja padėkite apelsinų griežinėlius. Taip įdarykite vištieną iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
1 skiltelę česnako įspauskite per specialų presą, sumaišykite su druska ir pipirais ir česnakų mišiniu įtrinkite vištieną. Likusį česnaką supjaustykite griežinėliais ir įdarykite juo vištienos vidų; ten pat pateks ir likę apelsinai.
Žingsnis 3
Įdarytą vištieną sudėkite ant kepimo skardos. Kojas suriškite stora virvele. Kepkite vištieną 180 ℃ temperatūros orkaitėje apie 120-150 minučių, retkarčiais apšlakstydami vištienos sultimis.
Kategorijos