Publikavimo data: 2024-03-23
Vištiena, kepta su grybais ir ryžiais
Vištiena ir ryžiai - puiki pora. Vištienos filė turi daug baltymų, o ryžiai - daug sudėtinių angliavandenių. Todėl šių produktų derinys idealiai tinka tiems, kurie prižiūri savo mitybą. O jei mėgstate ne tik sveikus, bet ir skanius patiekalus, prie vištienos ir ryžių pridėkite keptų svogūnų, grybų ir grietinėlės. Viską iškepkite orkaitėje ir gausite aromatingą, švelnų ir skanų patiekalą pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Keptuvėje arba gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į svogūnus sudėkite vištienos filė ir viską kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Į vištieną ir svogūnus sudėkite grybus. Kepkite 2-3 minutes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 9
Į kepimo indo dugną sudėkite pusiau išvirtus ryžius.
Žingsnis 10
Ant ryžių sudėkite keptą vištieną, svogūnus ir grybus.
Žingsnis 11
Viską užpilkite grietinėle ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite patiekalą į orkaitę 10-15 minučių.
Žingsnis 12
Vištiena, kepta su grybais ir ryžiais, paruošta. Patiekite patiekalą papuošę krapų šakele.
Kategorijos