Publikavimo data: 2024-10-12
Vištiena, kepta su obuoliais, gardinta makaronais ir grybais
Vištiena, kepta su obuoliais, yra maisto gaminimo klasika. Kepti vištieną, įdarytą šiais vaisiais, labai populiaru, nes šis receptas labai skanus ir paprastas. Obuolys kepant mėsai atiduoda savo sultis ir suteikia malonios rūgštelės. Atskirai prie patiekalo ruošiamas ne mažiau skanus garnyras iš makaronų ir keptų grybų.
Žingsnis 1
Įtrinkite vištieną prieskoniais iš visų pusių, įskaitant vidų. Mėsą užpilkite augaliniu aliejumi, kad marinatas gerai įsigertų. Taip pat įtrinkite paukščio išorę ir vidų česnaku ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palikite mėsą marinuotis valandą.
Žingsnis 2
Supjaustykite obuolį vidutinio dydžio griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo storio.
Žingsnis 3
Vištieną marinate marinuokite apie valandą, įdarykite ją vaisių gabalėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite paukštieną ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Pašaukite vištieną į 220 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Žingsnis 5
Grybus išilgai supjaustykite griežinėliais. Ne bėda, jei griežinėliai bus dideli, nes kepant jie susitrauks.
Žingsnis 6
Keptuvėje kepkite grybus, kol jie iškeps. Jei norite, kepkite grybus su ketvirčiais žiedų supjaustytais svogūnais.
Žingsnis 7
Į paruoštus ir apkeptus grybus sudėkite sviestą ir sojų padažą. Kai sviestas ištirps, grybus pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 8
Makaronus virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Makaronai bus paruošti po dešimties minučių nuo išvirimo. Nusausinkite.
Žingsnis 9
Sudėkite makaronus į troškintus grybus. Išmaišykite.
Kategorijos