Publikavimo data: 2024-09-22
Vištiena orkaitėje su moliūgais ir apelsinais
Moliūgai puikiai virškinami mūsų organizme ir gerina medžiagų apykaitą, nes juose yra daug vitamino K, kuris būtinas mūsų organizmo baltymų sintezei. Saldūs ir aromatingi moliūgai pasiteisino mėsos patiekaluose. Siūlome jį naudoti kaip pagalvėlę vištienai kepti. Kaip įdarą naudokite apelsinų skilteles, ir patiekalas išeis labai kvapnus ir skanus.
Žingsnis 1
Išdarinėtą ir nuplautą vištieną kruopščiai įtrinkite druska ir prieskoniais ir šepetėliu aptepkite alyvuogių aliejumi iš visų pusių. Apelsiną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais nepašalinę žievelės. Palikite marinuotis 60 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Nuplaukite moliūgą, nulupkite odelę ir sėklas. Supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Šiam receptui tinka nelabai saldžios, bet ryškaus skonio valgomųjų moliūgų veislės - muskatinis ir sviestinis moliūgas.
Žingsnis 3
Ant karščiui atsparaus kepimo indo dugno išdėliokite moliūgų plokšteles taip, kad būtų padengtas visas indo dugnas.
Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite vištieną ir apelsinus ir kepkite 200 ℃ temperatūros orkaitėje apie 60 minučių, retkarčiais apšlakstydami sultimis, lašančiomis į formą.
Kategorijos