Publikavimo data: 2024-06-22
Vištiena "prancūziško stiliaus"
Tai yra garsaus patiekalo "prancūziško stiliaus mėsa", kuris taip pat populiarus mūsų šeimoje, analogas. Tačiau ne visi mėgsta kiaulieną, kai kurie žmonės jos tiesiog negali valgyti. Mano jauniausioji dukra taip pat nemėgsta kiaulienos, todėl specialiai jai ruošiu beveik tokį patį patiekalą, tik iš vištienos filė.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus apkepkite augaliniame aliejuje. Kepkite apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytą vištienos filė. Vištienos filė šiek tiek pasūdykite ir viršutinę jos dalį ištepkite majonezu.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite apskritimais ir ant kiekvienos filė uždėkite po 2 apskritimus.
Žingsnis 4
Ant pomidorų apskritimų dėkite nedidelį kiekį pakepintos masės (svogūnų ir pievagrybių).
Žingsnis 5
Pašaukite mėsą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Kai mėsa bus paruošta, apibarstykite ją tarkuotu sūriu. Pašaukite atgal į orkaitę maždaug 5-10 minučių.
Kategorijos