Vištiena "prancūziško stiliaus" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Vištiena "prancūziško stiliaus"

Tai yra garsaus patiekalo "prancūziško stiliaus mėsa", kuris taip pat populiarus mūsų šeimoje, analogas. Tačiau ne visi mėgsta kiaulieną, kai kurie žmonės jos tiesiog negali valgyti. Mano jauniausioji dukra taip pat nemėgsta kiaulienos, todėl specialiai jai ruošiu beveik tokį patį patiekalą, tik iš vištienos filė.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena "prancūziško stiliaus" Žingsnis 1
Smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus apkepkite augaliniame aliejuje. Kepkite apie 15 minučių.

Žingsnis 2

Vištiena "prancūziško stiliaus" Žingsnis 2
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytą vištienos filė. Vištienos filė šiek tiek pasūdykite ir viršutinę jos dalį ištepkite majonezu.

Žingsnis 3

Vištiena "prancūziško stiliaus" Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite apskritimais ir ant kiekvienos filė uždėkite po 2 apskritimus.

Žingsnis 4

Vištiena "prancūziško stiliaus" Žingsnis 4
Ant pomidorų apskritimų dėkite nedidelį kiekį pakepintos masės (svogūnų ir pievagrybių).

Žingsnis 5

Vištiena "prancūziško stiliaus" Žingsnis 5
Pašaukite mėsą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Kai mėsa bus paruošta, apibarstykite ją tarkuotu sūriu. Pašaukite atgal į orkaitę maždaug 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos