Publikavimo data: 2024-04-09
Žąsų paštetas
Paties paruoštame žąsų paštete yra daug naudingų mikroelementų ir vitaminų, todėl jis laikomas išties delikatesiniu patiekalu. Paštetas gaminamas ne tik iš paukštienos, svogūnų ir morkų, bet ir iš sviesto. Patiekalas gaunasi sotus ir maistingas, tačiau jis taip pat yra gana riebus, todėl žąsų pašteto nerekomenduojama vartoti dideliais kiekiais.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Perkelkite žąsį į aukštą keptuvę ar katilą, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir nuo pusantro iki dviejų puodelių vandens. Troškinkite žąsį pusantros valandos, kol ji iškeps uždengta uždengtu dangčiu.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi perkelkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus ir morkas 5-6 minutes, kol jie iškeps ir taps kvapnūs.
Žingsnis 5
Patikrinkite, ar mėsa paruošta. Atsargiai atskirkite reikiamą kiekį mėsos nuo kaulų.
Žingsnis 6
Supjaustykite žąsieną vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Į blenderio dubenį taip pat sudėkite pakepintą svogūną ir morką, įpilkite sviesto, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai sumaišykite ingredientus blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Perkelkite paštetą į serviravimo lėkštę. Papuoškite paštetą smulkintais krapais. Gero apetito!
Kategorijos