Žąsų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Žąsų paštetas

Paties paruoštame žąsų paštete yra daug naudingų mikroelementų ir vitaminų, todėl jis laikomas išties delikatesiniu patiekalu. Paštetas gaminamas ne tik iš paukštienos, svogūnų ir morkų, bet ir iš sviesto. Patiekalas gaunasi sotus ir maistingas, tačiau jis taip pat yra gana riebus, todėl žąsų pašteto nerekomenduojama vartoti dideliais kiekiais.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
349 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
34 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsų paštetas Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Žąsų paštetas Žingsnis 2
Perkelkite žąsį į aukštą keptuvę ar katilą, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir nuo pusantro iki dviejų puodelių vandens. Troškinkite žąsį pusantros valandos, kol ji iškeps uždengta uždengtu dangčiu.

Žingsnis 3

Žąsų paštetas Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi perkelkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 4

Žąsų paštetas Žingsnis 4
Kepkite svogūnus ir morkas 5-6 minutes, kol jie iškeps ir taps kvapnūs.

Žingsnis 5

Žąsų paštetas Žingsnis 5
Patikrinkite, ar mėsa paruošta. Atsargiai atskirkite reikiamą kiekį mėsos nuo kaulų.

Žingsnis 6

Žąsų paštetas Žingsnis 6
Supjaustykite žąsieną vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Į blenderio dubenį taip pat sudėkite pakepintą svogūną ir morką, įpilkite sviesto, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai sumaišykite ingredientus blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 7

Žąsų paštetas Žingsnis 7
Perkelkite paštetą į serviravimo lėkštę. Papuoškite paštetą smulkintais krapais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos