Vištiena sojų ir medaus padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena sojų ir medaus padaže

Mėsa gaunasi minkšta ir skani, medaus kiekį reguliuokite priklausomai nuo to, ar jums labiau patinka mėsos, ar medaus skonis. Saldus ir neįprastas vištienos patiekalas yra labai neįprasto skonio ir patiks jūsų svečiams ar namiškiams. Ją labai lengva paruošti!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Susmulkinkite česnaką ir svogūną.

Žingsnis 2

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 2
Vištieną nuplaukite ir įpjaukite.

Žingsnis 3

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite 2/3 sviesto, suberkite česnakus ir kepkite 1-2 minutes.

Žingsnis 4

Sudėkite svogūnus, kepkite 1 min.

Žingsnis 5

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 5
Kol svogūnai kepa, vištieną apibarstykite prieskoniais ir druska, apvoliokite miltuose ir nusukite jų perteklių.

Žingsnis 6

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 6
Sudėkite filė į keptuvę ir uždengę dangčiu, 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies, apverskite ir 5 minutes kepkite iš kitos pusės.

Žingsnis 7

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 7
Supilkite 2 valgomuosius šaukštus acto, 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 3 valgomuosius šaukštus sojos padažo, likusį aliejų, išmaišykite keptuvėje ir apverskite vištieną, uždenkite dangčiu ir palikite ant silpnos arba vidutinės ugnies.

Žingsnis 8

Vištiena sojų ir medaus padaže Žingsnis 8
Kai vištiena pabals, pabarstykite ją krapais ir petražolėmis, apverskite, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vištiena visiškai iškeps, retkarčiais pamaišydami padažą, kad jis liktų po vištiena. Vištienos vidus bus baltas, o išorė - gražios aukso spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos