Publikavimo data: 2025-08-17
Vištiena sojų padaže gabaliukais su paprikomis
Vištienos filė sojų padaže iškepa labai greitai. Kad ji būtų minkšta ir sultinga, svarbu jos per daug neišdžiovinti. Ypatingo skonio patiekalui suteikia pipirai. Jos tėvynė - Pietų Amerika. Paprikose yra daug vitamino C ir beta karotino. Jis padeda išsaugoti plaukų, odos ir nagų sveikatą bei grožį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Paimkite gilų dubenį ir supilkite į jį sojų padažą bei balzaminį actą, suberkite cukrų ir krakmolą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną ir paprikas padaže. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite vištieną. Kepkite ją ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Atskiroje keptuvėje pakepinkite paprikas ir česnaką. Tai užtruks 5-7 minutes. Sudėkite paprikas ant vištienos, supilkite padažą ir išmaišykite. Palaukite, kol užvirs. Supilkite maltą aštriąją papriką ir sezamo sėklas, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes.
Kategorijos