Publikavimo data: 2025-08-17
Vištiena su braškių padažu
Vištienos filė su braškių padažu gaunasi labai skani, o jai paruošti reikia nedaug laiko. Vištiena laikoma dietine mėsa dėl mažo riebalų kiekio ir didelio kiekio baltymų, kuriuos organizmas lengvai virškina. Padažui galima naudoti šviežias arba šaldytas braškes. Šviežios uogos turi būti tvirtos, sodrios raudonos spalvos, be žalių ir rudų dėmių. Rinkitės šaldytą produktą be daug ledo pakuotėje.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sudėkite vištienos filė į dubenį, pabarstykite pipirais ir druska. Ingredientus maišykite apie 4 minutes. Sudėkite riešutų sviestą ir citrinos sultis. Įmaišykite rūkytą saldžiąją papriką ir rozmariną. Dar kartą sumaišykite visus ingredientus ir palikite mėsą 90 minučių marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių padažą. Uogas sudėkite į puodą arba puodą, supilkite citrinos sultis ir medų. Supilkite graikinių riešutų aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ingredientus ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Padažą užvirinkite iki silpnos virimo temperatūros. Tada supilkite balzamiko padažą, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes, tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Į keptuvę supilkite likusį graikinių riešutų aliejų. Įkaitinkite jį ir sudėkite vištienos filė. Kepkite apie 3-5 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos