Vištiena su braškių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena su braškių padažu

Vištienos filė su braškių padažu gaunasi labai skani, o jai paruošti reikia nedaug laiko. Vištiena laikoma dietine mėsa dėl mažo riebalų kiekio ir didelio kiekio baltymų, kuriuos organizmas lengvai virškina. Padažui galima naudoti šviežias arba šaldytas braškes. Šviežios uogos turi būti tvirtos, sodrios raudonos spalvos, be žalių ir rudų dėmių. Rinkitės šaldytą produktą be daug ledo pakuotėje.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su braškių padažu Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sudėkite vištienos filė į dubenį, pabarstykite pipirais ir druska. Ingredientus maišykite apie 4 minutes. Sudėkite riešutų sviestą ir citrinos sultis. Įmaišykite rūkytą saldžiąją papriką ir rozmariną. Dar kartą sumaišykite visus ingredientus ir palikite mėsą 90 minučių marinuotis šaldytuve.

Žingsnis 2

Vištiena su braškių padažu Žingsnis 2
Paruoškite braškių padažą. Uogas sudėkite į puodą arba puodą, supilkite citrinos sultis ir medų. Supilkite graikinių riešutų aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ingredientus ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Padažą užvirinkite iki silpnos virimo temperatūros. Tada supilkite balzamiko padažą, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes, tada atvėsinkite.

Žingsnis 3

Vištiena su braškių padažu Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Į keptuvę supilkite likusį graikinių riešutų aliejų. Įkaitinkite jį ir sudėkite vištienos filė. Kepkite apie 3-5 minutes iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos