Publikavimo data: 2024-06-15
Vištiena su daržovėmis austrių padaže
Vištiena su daržovėmis austrių padaže - tai patiekalas iš paprastų ingredientų, tačiau dėl austrių padažo jis įgauna nepakartojamą aštrų skonį. Vištienos filė derinys su daržovėmis puikiai tinka vakarienei žmonėms, kurie laikosi sveikos mitybos arba mažai kalorijų turinčios dietos.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite kubeliais. Sudėkite vištieną ir svogūnus, užpilkite 70 g austrių padažo, pagardinkite trupučiu druskos ir išmaišykite. Palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Morkas ir saldžiąsias paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Brokolius, cukinijas ir grybus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite marinuotos vištienos griežinėlius. Kepkite 10 min. ant didelės ugnies, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 4-5 min.
Žingsnis 3
Atskiroje keptuvėje aliejuje 6-7 minutes pakepinkite grybus, cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada sudėkite česnakus, pakepinkite 2 minutes, tada supilkite likusį austrių padažą ir vandenį. Išmaišykite, troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Sudėkite troškintas daržoves su kepta vištiena, pabarstykite smulkintais bazilikais ir petražolėmis.
Kategorijos