Vištiena su daržovėmis ir žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena su daržovėmis ir žemės riešutais

Žemės riešutai yra labai populiarus ingredientas. Nors žemės riešutai dažnai naudojami gaminant įvairius desertus - tortus, pyragus, sausainius ir kt., jie taip pat mėgstami mėsos ir žuvies patiekaluose. Dažniausiai jie yra smulkinami ir naudojami kaip įdaras. Žemės riešutai vartojami skrudinti, virti ir rečiau žali. Žemės riešutai dažnai sutinkami daržovių patiekaluose ir padažuose.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su daržovėmis ir žemės riešutais Žingsnis 1
Keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi kelias minutes pakepinkite žemės riešutus. Sudėkite juos ir kepkite vištieną, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite paprikas ir aitriąsias paprikas. Kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Vištiena su daržovėmis ir žemės riešutais Žingsnis 2
Sudėkite svogūnus ir česnakus. Po kelių minučių česnaką išimkite ir į jo vietą suberkite žaliuosius svogūnus. Virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Vištiena su daržovėmis ir žemės riešutais Žingsnis 3
Į pusę puodelio šilto vandens įpilkite sojų padažą, cukrų, miltus ir šiek tiek druskos. Gerai išmaišykite, perkoškite ir sudėkite į vištieną. Išmaišykite ir suberkite žemės riešutus. Palikite po dangčiu dar 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos