Publikavimo data: 2024-10-12
Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge
Norite savo svečiams vakarienei pateikti originalų patiekalą arba pavaišinti artimuosius neįprastais pietumis? Tada šis receptas tikrai pravers. Nauju patiekalu bus sužavėti visi, o abejingi negalės likti net tie, kurie nevalgo moliūgų. Patiekalas ruošiamas iš visiems pažįstamų ir prieinamų ingredientų, tačiau vietoj puodo kepimui naudojama pati daržovė, mėsa ir faršas joje gaunasi labai švelnūs.
Žingsnis 1
Perpjaukite moliūgą per pusę. Išskobkite minkštimą ir viduje padarykite negilius įpjovimus, kad geriau iškeptų ir įsigertų mėsos sultys.
Žingsnis 2
Nupjaukite moliūgų puselių odelę, kad jos stabiliai laikytųsi ant kepimo skardos. Apšlakstykite moliūgą augaliniu aliejumi, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir palikite marinuotis.
Žingsnis 3
Nuo vištienos šlaunelių nuimkite odą ir riebalų perteklių, perkelkite jas į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, adžikos ir marinuokite apie 30 minučių.
Žingsnis 4
Į moliūgą sudėkite šlauneles sveikas arba supjaustytas mažesniais gabalėliais. Sudėkite svogūną, papriką, pomidorus, prieskonius, lauro lapą ir aitriąją papriką. Aitriosios paprikos nesupjaustykite, bet sudėkite ant viršaus visą.
Žingsnis 5
Sandariai suvyniokite moliūgą į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir įpilkite šiek tiek vandens, maždaug 1 cm. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie valandą. Orientuokitės pagal moliūgo minkštumą. Tada nuimkite foliją, patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite dar šiek tiek, kol įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos