Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge

Norite savo svečiams vakarienei pateikti originalų patiekalą arba pavaišinti artimuosius neįprastais pietumis? Tada šis receptas tikrai pravers. Nauju patiekalu bus sužavėti visi, o abejingi negalės likti net tie, kurie nevalgo moliūgų. Patiekalas ruošiamas iš visiems pažįstamų ir prieinamų ingredientų, tačiau vietoj puodo kepimui naudojama pati daržovė, mėsa ir faršas joje gaunasi labai švelnūs.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge Žingsnis 1
Perpjaukite moliūgą per pusę. Išskobkite minkštimą ir viduje padarykite negilius įpjovimus, kad geriau iškeptų ir įsigertų mėsos sultys.

Žingsnis 2

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge Žingsnis 2
Nupjaukite moliūgų puselių odelę, kad jos stabiliai laikytųsi ant kepimo skardos. Apšlakstykite moliūgą augaliniu aliejumi, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir palikite marinuotis.

Žingsnis 3

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge Žingsnis 3
Nuo vištienos šlaunelių nuimkite odą ir riebalų perteklių, perkelkite jas į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, adžikos ir marinuokite apie 30 minučių.

Žingsnis 4

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge Žingsnis 4
Į moliūgą sudėkite šlauneles sveikas arba supjaustytas mažesniais gabalėliais. Sudėkite svogūną, papriką, pomidorus, prieskonius, lauro lapą ir aitriąją papriką. Aitriosios paprikos nesupjaustykite, bet sudėkite ant viršaus visą.

Žingsnis 5

Vištiena su daržovėmis, kepta moliūge Žingsnis 5
Sandariai suvyniokite moliūgą į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir įpilkite šiek tiek vandens, maždaug 1 cm. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie valandą. Orientuokitės pagal moliūgo minkštumą. Tada nuimkite foliją, patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite dar šiek tiek, kol įgaus auksinę spalvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos