Vištiena su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena su graikiniais riešutais

Ir suaugusieji, ir vaikai žino, kad graikinių riešutų valgymas labai gerai veikia žmogaus organizmą. Manoma, kad jis ir teigiamai veikia smegenų veiklą, puikiai atgaivina ir pamaitina organizmą. Graikiniai riešutai naudingi net sergantiesiems cukriniu diabetu. Verta paminėti, kad šis produktas yra gana kaloringas, todėl norma laikoma 100 g graikinių riešutų per dieną. Be to, kad graikiniai riešutai vartojami žali, jie plačiai naudojami gaminant maistą. Iš jų gaminami padažai, pyragai, halva, pyragai, uogienės, dedami į mėsą ir salotas.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Kepkite mėsą keptuvėje, kol apskrus. Tada sudėkite ją į lėkštę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Vištiena su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Toje pačioje vietoje apie 2 minutes pakepinkite svogūną, česnaką ir miltus. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišykite. Sudėkite riešutus ir grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Vištiena su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Šaukštu užpilkite padažą ant apkeptų mėsos gabalėlių, uždenkite ir kepkite dar 20 minučių ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos