Publikavimo data: 2024-03-26
Vištiena su grietinėle ir grybais
Pagal receptą vištiena su grietinėle ir grybais kepama grietinėlės ir sūrio padaže keptuvėje. Paprastas ir greitas patiekalas gaunasi skanus ir maistingas. Vištienos su grybais grietinėlės padaže recepto paslaptis ta, kad vištienos krūtinėlė ir grybai kepami atskirai, kol paruduoja. Filė gabalėlius ir grybus apgaubia tirštas ir tirštas padažas. Jį įvertins sūrio mėgėjai. Patiekalui tinka tokios sūrio rūšys kaip olandiškas, rusiškas, kreminis sūris.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Vištienos krūtinėlę taip pat supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Nedidelėmis porcijomis kepkite grybus įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje ant didelės ugnies, kad neišbėgtų sultys. Vieną porciją grybų keptuvėje sudėkite vienu sluoksniu. Jei visi nesutelpa, palikite juos antrai porcijai. Apkepkite grybus. Išimkite grybus iš keptuvės.
Žingsnis 3
Apkepkite vištienos filė. Mėsą kepkite ant didelės ugnies 5-7 minutes. Kepdami filė ir grybų nesūdykite, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 4
Suderinkite produktus. Į vištieną sudėkite grybus. Pagardinkite druska ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų. Ant vidutinės ugnies užvirinkite padažą. Patiekalą pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir išmaišykite. Kai padažas pasidarys vientisas, išjunkite ugnį.
Kategorijos