Publikavimo data: 2024-03-26
Vištiena su grybais
Vištiena su grybais kepama keptuvėje. Patiekalo gaminimas užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių. Vištienos filė ir švieži grybai - skanus antrasis patiekalas. Karštas užkandis patiekiamas ir vienas, ir su garnyru. Į vištienos filė su grybais receptą įeina grietinėlė ir česnakas, kurie suteikia subtilų skonio ir aromato derinį. Patiekalui paruošti pasirinkite šviežią vištienos krūtinėlę, neturinčią pašalinių kvapų, šviesiai rausvos spalvos, be dėmių ir įdubimų.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūną ir vištieną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Į keptuvę su svogūnais sudėkite mėsą ir suberkite prieskonius. Kepkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite grybais. Supjaustykite grybus vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į keptuvę su vištiena ir svogūnais. Viską sumaišykite ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Įpilkite į keptuvę vandens. Leiskite produktams kepti 5 minutes, tada uždenkite keptuvę dangčiu, įkaitinkite ant mažos ugnies ir troškinkite patiekalą dar 7-8 minutes. Išjunkite kaitrą. Susmulkinkite česnako skiltelę. Sudėkite česnaką į keptuvę, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Uždenkite patiekalą dangčiu dar 3 minutėms.
Kategorijos