Vištiena su grybais grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištiena su grybais grietinėje

Vištienos filė su grybais grietinėje, paruošta keptuvėje, yra idealus pagrindinio patiekalo receptas, kuris tinka beveik prie bet kokio garnyro. Svarbu pasirinkti šviežią vištienos krūtinėlę - su baltomis arba rausvomis gyslomis, lygiu skerdenos paviršiumi be mėlynių, natūralaus kvapo. Grybai turi būti tankios ir elastingos struktūros, švarios kojos be puvinio. Receptas labai paprastas ir nereikalauja daug laiko jam paruošti.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su grybais grietinėje Žingsnis 1
Paruoškite vištienos krūtinėlę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištienos krūtinėlę. Kiekvieną krūtinėlę kepkite po 7 minutes iš kiekvienos pusės, pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite į lėkštę.

Žingsnis 2

Vištiena su grybais grietinėje Žingsnis 2
Paruoškite grybų padažą. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilkite sviesto. Atsitiktinai supjaustykite grybus ir sudėkite juos į keptuvę. Kepkite grybus 5 minutes. Įberkite druskos, pipirų ir česnako. Kepkite 2 minutes. Supilkite miltus ir kepkite dar 2 minutes. Supilkite grietinę ir 2 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Į grybų padažą sudėkite vištienos krūtinėlę. Troškinkite 3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos