Publikavimo data: 2024-04-05
Vištiena su grybais grietinėje
Vištienos filė su grybais grietinėje, paruošta keptuvėje, yra idealus pagrindinio patiekalo receptas, kuris tinka beveik prie bet kokio garnyro. Svarbu pasirinkti šviežią vištienos krūtinėlę - su baltomis arba rausvomis gyslomis, lygiu skerdenos paviršiumi be mėlynių, natūralaus kvapo. Grybai turi būti tankios ir elastingos struktūros, švarios kojos be puvinio. Receptas labai paprastas ir nereikalauja daug laiko jam paruošti.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos krūtinėlę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištienos krūtinėlę. Kiekvieną krūtinėlę kepkite po 7 minutes iš kiekvienos pusės, pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite grybų padažą. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilkite sviesto. Atsitiktinai supjaustykite grybus ir sudėkite juos į keptuvę. Kepkite grybus 5 minutes. Įberkite druskos, pipirų ir česnako. Kepkite 2 minutes. Supilkite miltus ir kepkite dar 2 minutes. Supilkite grietinę ir 2 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Į grybų padažą sudėkite vištienos krūtinėlę. Troškinkite 3 minutes.
Kategorijos