Publikavimo data: 2024-03-25
Vištiena su grybais grietinėlės padaže
Vištieną su grybais grietinėlės padaže paruošti greitai ir lengvai. Šis patiekalas universalus: jis gali būti ir kasdienis, ir šventinio stalo puošmena. Pagrindinis jo ingredientas - vištiena, todėl į jos pasirinkimą reikėtų žiūrėti atsakingai. Geriausia rinktis vištienos filė. Vištienos krūtinėlė su grybais grietinėlės padaže turi tik 137 kcal. Imkite gerai išsilydžiusio sūrio: jis patiekalui suteikia pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite grybus į keptuvę vienu sluoksniu. Kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Apkeptus grybus sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Į tą pačią keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė. Kepkite filė ant didelės ugnies apie 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į vištieną sudėkite pakepintus grybus. Supilkite į keptuvę grietinėlę ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Užvirinkite. Į keptuvę sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Kai sūris išsilydys ir padažas taps vientisas, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos