Vištiena su grybais grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Vištiena su grybais grietinėlės padaže

Vištieną su grybais grietinėlės padaže paruošti greitai ir lengvai. Šis patiekalas universalus: jis gali būti ir kasdienis, ir šventinio stalo puošmena. Pagrindinis jo ingredientas - vištiena, todėl į jos pasirinkimą reikėtų žiūrėti atsakingai. Geriausia rinktis vištienos filė. Vištienos krūtinėlė su grybais grietinėlės padaže turi tik 137 kcal. Imkite gerai išsilydžiusio sūrio: jis patiekalui suteikia pikantiško skonio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su grybais grietinėlės padaže Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite grybus į keptuvę vienu sluoksniu. Kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Apkeptus grybus sudėkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 2

Vištiena su grybais grietinėlės padaže Žingsnis 2
Į tą pačią keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė. Kepkite filė ant didelės ugnies apie 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į vištieną sudėkite pakepintus grybus. Supilkite į keptuvę grietinėlę ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Užvirinkite. Į keptuvę sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Kai sūris išsilydys ir padažas taps vientisas, nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos