Publikavimo data: 2024-02-04
Vištiena su grybais orkaitėje receptas
Norint paruošti švelnią ir sultingą vištienos filė, tereikia 30 minučių, šiek tiek grybų, sūrio "Maasdam", svogūnų ir šiek tiek majonezo. Kepta su grybais ir sūriu vištiena atrodys apetitiškesnė, todėl prie jos rinkitės lengvus garnyrus. Tai gali būti daržovių mišrainė, ryžiai, bulguras arba kuskusas. Mūsų recepte pateiktas pagrindinis prieskonių rinkinys, tačiau galite eksperimentuoti ir į vištieną įberti kario ar kitų prieskonių, kad ji taptų dar aromatingesnė.
Žingsnis 1
Jei reikia, vištienos filė nuvalykite ir lengvai apskrudinkite, sūrį smulkiai sutarkuokite. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais, nuplaukite grybus ir supjaustykite ketvirčiais. Prieš kepdami grybus gerai nusausinkite, kad jie įgautų traškią plutelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Vištienos filė pasūdykite ir papipirinkite, patepkite majonezu ir sudėkite į kepimo skardą.
Žingsnis 3
Svogūnus ir grybus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sumaišykite juos su sūriu ir sudėkite ant vištienos.
Žingsnis 4
Kepkite filė su grybais 180 °C temperatūroje 20 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos