Publikavimo data: 2025-08-20
Vištiena su jogurto padažu
Vištiena su jogurto padažu - tai patiekalas tiems, kurie įpratę maitintis teisingai. Galite naudoti bet kurią paukščio dalį, šiame recepte - blauzdas. Jei reikia, nuo vištienos šlaunelių nupjaukite riebalų perteklių, kad sumažintumėte galutinį patiekalo kaloringumą. Prieš kepant mėsa marinuojama prieskoniuose. Atskirai paruošiamas graikiško jogurto pagrindu pagamintas padažas, juo užpilami paruošti blauzdelės ir garnyras. Kaip priedą galima pasiūlyti ryžių, keptų arba virtų bulvių.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite mėsa. Tinkamame inde sumaišykite alyvuogių aliejų su sojų padažu, medumi, vyno actu, cukrumi, čiobreliais, druska ir pipirais. Panardinkite blauzdas į mišinį ir palikite 30 minučių. Tada kartu su marinatu perkelkite į kepimo skardą ir 25 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Kol blauzdelės kepa, paruoškite padažą. Blenderio dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, sezamo sėklas, česnaką, citrinos sultis, sezamo aliejų, petražoles, druską ir pipirus. Stipriai suplakite.
Kategorijos