Publikavimo data: 2024-03-26
Vištiena su korėjietiškomis morkomis
Vištiena, kepta su pomidorais po sūrio kepure, yra labai paplitęs patiekalas. Labai dažnai jis ruošiamas pietums, vakarienei ar šventei. Tačiau jei norite, kad patiekalas būtų įdomesnis, prie vištienos pridėkite korėjietiškų morkų ir grybų. Tuomet ji sužibės naujomis spalvomis ir įgaus azijietiško skonio. Korėjietiškos morkos vištienai suteiks saldumo ir pikantiškumo, o tai tikrai patiks aštrių patiekalų ir azijietiškų prieskonių mėgėjams.
Žingsnis 1
Pomidorą perpjaukite per pusę ir kiekvieną pusę supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Pusę svogūno supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai, bet ne iki galo. Tą patį padarykite ir su antrąja filė.
Žingsnis 5
Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją vištienos filė. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Ant vištienos sudėkite morkas ir grybus.
Žingsnis 7
Ant viršaus dėkite svogūnų žiedus ir pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 8
Viską aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 9
Pašaukite vištieną kepti į orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 10
Vištiena, kepta su korėjietiškomis morkomis, paruošta. Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito.
Kategorijos