Vištiena su korėjietiškomis morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Vištiena su korėjietiškomis morkomis

Vištiena, kepta su pomidorais po sūrio kepure, yra labai paplitęs patiekalas. Labai dažnai jis ruošiamas pietums, vakarienei ar šventei. Tačiau jei norite, kad patiekalas būtų įdomesnis, prie vištienos pridėkite korėjietiškų morkų ir grybų. Tuomet ji sužibės naujomis spalvomis ir įgaus azijietiško skonio. Korėjietiškos morkos vištienai suteiks saldumo ir pikantiškumo, o tai tikrai patiks aštrių patiekalų ir azijietiškų prieskonių mėgėjams.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 1
Pomidorą perpjaukite per pusę ir kiekvieną pusę supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 3
Pusę svogūno supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 4
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai, bet ne iki galo. Tą patį padarykite ir su antrąja filė.

Žingsnis 5

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 5
Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją vištienos filė. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 6

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 6
Ant vištienos sudėkite morkas ir grybus.

Žingsnis 7

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 7
Ant viršaus dėkite svogūnų žiedus ir pomidorų griežinėlius.

Žingsnis 8

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 8
Viską aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 9

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 9
Pašaukite vištieną kepti į orkaitę 30-40 minučių.

Žingsnis 10

Vištiena su korėjietiškomis morkomis Žingsnis 10
Vištiena, kepta su korėjietiškomis morkomis, paruošta. Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos