Vištiena su obuoliais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištiena su obuoliais orkaitėje

Orkaitėje kepta vištiena visada buvo mėgstamiausias namų švenčių patiekalas. Vištieną labai lengva paruošti, o patiekalų iš šio paukščio įvairovė tiesiog nuostabi! Skaniausia vištieną visiškai iškepti orkaitėje su obuolių kubeliais viduje. Šio recepto ypatumas yra išankstinis marinatas, kurio pagrindą sudaro medus, Dižono garstyčių grūdeliai ir prieskoniai. Kuo ilgiau vištiena marinuojama, tuo sultingesnis patiekalas bus! Dėl traškios auksinės plutelės patiekalas bus dar gardesnis!
Gaminimo laikas
185 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 1
Supjaustykite obuolį dideliais gabalais ant pjaustymo lentelės.

Žingsnis 2

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite medų ir garstyčių sėklas. Mišinį supilkite ant augalinio aliejaus, tada įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kalendros.

Žingsnis 3

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Patepkite jį augaliniu aliejumi ir sudėkite supjaustytą vištieną. Vištieną gausiai aptepkite medaus, garstyčių ir prieskonių mišiniu. Padėkite vištienos patiekalą į šaldytuvą 90 minučių marinuotis.

Žingsnis 4

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 4
Po 90 minučių išimkite vištieną ir įdarykite ją obuolių skiltelėmis. Likusius obuolius galima sudėti ant formos dugno.

Žingsnis 5

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 5
Pašaukite vištieną į 180 C įkaitintą orkaitę 60 minučių.

Žingsnis 6

Vištiena su obuoliais orkaitėje Žingsnis 6
Kol kepa, vištieną iš visų pusių aptepkite sultimis iš kepimo indo dugno. Po 60 minučių išimkite formą ir palikite vištieną 10 minučių pailsėti. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos