Publikavimo data: 2024-05-25
Vištiena su obuoliais orkaitėje
Orkaitėje kepta vištiena visada buvo mėgstamiausias namų švenčių patiekalas. Vištieną labai lengva paruošti, o patiekalų iš šio paukščio įvairovė tiesiog nuostabi! Skaniausia vištieną visiškai iškepti orkaitėje su obuolių kubeliais viduje. Šio recepto ypatumas yra išankstinis marinatas, kurio pagrindą sudaro medus, Dižono garstyčių grūdeliai ir prieskoniai. Kuo ilgiau vištiena marinuojama, tuo sultingesnis patiekalas bus! Dėl traškios auksinės plutelės patiekalas bus dar gardesnis!
Žingsnis 1
Supjaustykite obuolį dideliais gabalais ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite medų ir garstyčių sėklas. Mišinį supilkite ant augalinio aliejaus, tada įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kalendros.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Patepkite jį augaliniu aliejumi ir sudėkite supjaustytą vištieną. Vištieną gausiai aptepkite medaus, garstyčių ir prieskonių mišiniu. Padėkite vištienos patiekalą į šaldytuvą 90 minučių marinuotis.
Žingsnis 4
Po 90 minučių išimkite vištieną ir įdarykite ją obuolių skiltelėmis. Likusius obuolius galima sudėti ant formos dugno.
Žingsnis 5
Pašaukite vištieną į 180 C įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Žingsnis 6
Kol kepa, vištieną iš visų pusių aptepkite sultimis iš kepimo indo dugno. Po 60 minučių išimkite formą ir palikite vištieną 10 minučių pailsėti. Paruošta!
Kategorijos