Vištiena su pupelėmis grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže

Troškinta vištiena su konservuotomis pupelėmis grietinės padaže - tai paprasčiausias ir kartu geriausias vištienos patiekalas. Šis receptas puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas. Kaip garnyrą galima patiekti virtų ryžių arba bulvių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Tada svogūnus kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi apie 3-5 minutes, kol taps skaidrūs.

Žingsnis 2

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže Žingsnis 2
Nuplautą vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Tada įkaitintoje keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite supjaustytus vištienos krūtinėlės gabalėlius, tada lengvai pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol visiškai iškeps, maždaug 10-15 minučių. Apkeptą mėsą sudėkite į keptuvę su pakepintais svogūnais. Kepkite vištieną ir svogūnus ant didžiausios ugnies, maišydami kepkite apie 3 minutes, kepkite, kol vištienos gabaliukai pašviesės.

Žingsnis 3

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže Žingsnis 3
Paruoštą grietinės kiekį atskieskite karštu vandeniu (80 ml) ir mišiniu užpilkite keptą mėsą ir svogūnus. Vištienos filė troškinkite grietinės padaže ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 10 minučių.

Žingsnis 4

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže Žingsnis 4
Kukurūzų arba bulvių krakmolą užpilkite šaltu vandeniu (20 ml) ir gerai išmaišykite. Supilkite krakmolą ir vandenį į puodą ir užvirinkite visus ingredientus. Padažas turėtų sutirštėti iki šilkinės tekstūros.

Žingsnis 5

Vištiena su pupelėmis grietinės padaže Žingsnis 5
Išimkite konservuotas pupeles iš stiklainio, nusausinkite jas, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir suplakite. Palikite pupeles durtuve, kad nutekėtų skysčio perteklius. Tada nuplautas pupeles sudėkite į keptuvę su vištiena.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos