Publikavimo data: 2024-05-25
Vištiena su raugintais kopūstais
Vištiena su raugintais kopūstais padės jums nutolti nuo standartinių daržovių patiekalų gaminimo receptų ir pradžiuginti svečius neįprastu burnoje tirpstančio skanėsto skoniu. Beje, kadaise rauginti kopūstai padėjo atradėjui Džeimsui Kukui ir jo komandai nemirti nuo baisios to meto ligos - skorbuto. Štai kaip kilnios šios daržovės savybės kadaise gelbėjo gyvybes, o dabar jos džiugina viso pasaulio kulinarus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į storadugnį puodą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir palikite troškintis ant silpnos ugnies. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę, išmaišykite. Troškinkite, kol krūtinėlė suminkštės.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus. Kai mėsa išvirs, į puodą sudėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Česnaką išspauskite per presą ir sudėkite į puodą. Į krūtinėlę sudėkite raugintus kopūstus. Supilkite verdantį vandenį į ingredientus taip, kad jis juos visiškai apsemtų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigdami virti vištieną paskaninkite raugintais kopūstais. Išmaišykite puodo turinį. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tęskite troškinti, kol patiekalas išvirs, apie 30-40 minučių.
Kategorijos