Vištiena su salierais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Vištiena su salierais

Vištiena su salierais - sveiko ir sotaus patiekalo receptas. Vištienos krūtinėlė su daržovėmis kepama orkaitėje. Patiekale gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų, todėl jis rekomenduojamas tiems, kurie stebi figūrą ir laikosi sveikos mitybos principų. Be filė, galite naudoti vištienos šlauneles, mėsos nuo kaulų atskirti nereikia. Geriau vartoti atšaldytą produktą. Mėsos spalva turi būti vienoda, paviršius blizgantis, kvapas be pašalinių priemaišų.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Maisto papildai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su salierais Žingsnis 1
Paruoškite vištieną.Sumaišykite druską, česnaką ir maltus juoduosius pipirus, šiuo mišiniu įtrinkite vištieną ir palikite 60 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Vištiena su salierais Žingsnis 2
Apkepkite salierą ir svogūną. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 1 minutę pakepinkite svogūną, tada suberkite salierus ir kepkite 6-7 minutes.

Žingsnis 3

Vištiena su salierais Žingsnis 3
Paruoškite vištieną ir daržoves kepimui. Ant karščiui atsparios formos dugno sudėkite salierus ir svogūnus. Ant svogūnų pagalvės sudėkite vištieną. Tarp vištienos gabalėlių įdėkite obuolių griežinėlių. Viską užpilkite baltuoju vynu ir pabarstykite čiobreliais. Uždenkite formą folija ir siųskite ją į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 4

Vištiena su salierais Žingsnis 4
Iškepkite patiekalą. Pirmąsias 30 min. leiskite mėsai ir daržovėms kepti po folija, tada nuimkite foliją ir kepkite 25-30 min., kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos