Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže

Įvairiuose šaltiniuose galite rasti daugybę receptų, kaip kepti vištieną keptuvėje, multivarke, ant ugnies. Tai išties universalus produktas, kuris tinka bet kokiu pavidalu. Tikrai išskirtiniai yra vištienos, keptos su daržovėmis padaže, patiekalai. Vienas iš tokių patiekalų yra vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite dideliais gabalais. Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite salierų lapus, o stiebus palikite didesnius. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais.

Žingsnis 2

Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže Žingsnis 2
Vištienos gabalėlius pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže Žingsnis 3
Vištienos aliejuje apkepkite grybus, svogūnus ir salierus, kol lengvai apskrus. Kol daržovės kepa, paruoškite grietinėlės padažą: tinkamame inde sumaišykite grietinėlę, medų, druską ir pipirus pagal skonį.

Žingsnis 4

Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite vištieną, grybus ir daržoves, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos