Publikavimo data: 2025-08-17
Vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže
Įvairiuose šaltiniuose galite rasti daugybę receptų, kaip kepti vištieną keptuvėje, multivarke, ant ugnies. Tai išties universalus produktas, kuris tinka bet kokiu pavidalu. Tikrai išskirtiniai yra vištienos, keptos su daržovėmis padaže, patiekalai. Vienas iš tokių patiekalų yra vištiena su salierais ir grybais grietinėlės ir medaus padaže.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite dideliais gabalais. Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite salierų lapus, o stiebus palikite didesnius. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 2
Vištienos gabalėlius pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Vištienos aliejuje apkepkite grybus, svogūnus ir salierus, kol lengvai apskrus. Kol daržovės kepa, paruoškite grietinėlės padažą: tinkamame inde sumaišykite grietinėlę, medų, druską ir pipirus pagal skonį.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite vištieną, grybus ir daržoves, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos