Vištiena su špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištiena su špinatais

Vištiena su špinatais grietinėlės padaže - tai skanaus dietinio patiekalo receptas. Nepaisant to, kad patiekalas ruošiamas keptuvėje arba puode, kepimo procesas netaikomas. Gaminimui galite naudoti ir šaldytus, ir šviežius špinatus. Rinkdamiesi špinatus atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą, jie neturi turėti išorinių defektų. Lapai turi būti lygūs, elastingi ir sultingi. Jei špinatų kotelis per platus, tai rodo, kad žalumynai yra pernokę ir juose yra daug kartumo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena su špinatais Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Ant ugnies pastatykite storadugnę keptuvę arba puodą, supilkite trečdalį puodelio vandens ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį vištieną, įberkite druskos, išmaišykite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu ir retkarčiais pamaišydami vištienos sultinį. Jei vanduo išvirė, įpilkite dar šiek tiek.

Žingsnis 2

Vištiena su špinatais Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Į krakmolą įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, gerai išmaišykite ir supilkite grietinėlę.

Žingsnis 3

Vištiena su špinatais Žingsnis 3
Sudėkite špinatus ir padažą. Į keptuvę sudėkite šviežius arba šaldytus špinatus. Troškinkite, kol špinatai "sudžius" ir išgaruos dugne esantis skystis. Šis procesas turėtų trukti ne ilgiau kaip 3-4 minutes. Tada supilkite padažą ir gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos. Špinatus palaikykite ant ugnies dar apie 1-2 minutes. Kai jie taps minkšti, išjunkite ugnį ir perkelkite paruoštą patiekalą į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos