Publikavimo data: 2024-04-05
Vištiena su špinatais
Vištiena su špinatais grietinėlės padaže - tai skanaus dietinio patiekalo receptas. Nepaisant to, kad patiekalas ruošiamas keptuvėje arba puode, kepimo procesas netaikomas. Gaminimui galite naudoti ir šaldytus, ir šviežius špinatus. Rinkdamiesi špinatus atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą, jie neturi turėti išorinių defektų. Lapai turi būti lygūs, elastingi ir sultingi. Jei špinatų kotelis per platus, tai rodo, kad žalumynai yra pernokę ir juose yra daug kartumo.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Ant ugnies pastatykite storadugnę keptuvę arba puodą, supilkite trečdalį puodelio vandens ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį vištieną, įberkite druskos, išmaišykite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu ir retkarčiais pamaišydami vištienos sultinį. Jei vanduo išvirė, įpilkite dar šiek tiek.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Į krakmolą įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, gerai išmaišykite ir supilkite grietinėlę.
Žingsnis 3
Sudėkite špinatus ir padažą. Į keptuvę sudėkite šviežius arba šaldytus špinatus. Troškinkite, kol špinatai "sudžius" ir išgaruos dugne esantis skystis. Šis procesas turėtų trukti ne ilgiau kaip 3-4 minutes. Tada supilkite padažą ir gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos. Špinatus palaikykite ant ugnies dar apie 1-2 minutes. Kai jie taps minkšti, išjunkite ugnį ir perkelkite paruoštą patiekalą į lėkštę.
Kategorijos