Publikavimo data: 2025-08-20
Vištiena su sūrio padažu
Receptą radau mamos žurnale. Vištiena tampa minkšta, išmirkyta ir švelni. Jei mėgstate aštresnį maistą, šis receptas pravers.
Žingsnis 1
Dėkite blauzdą ant keptuvės ir leiskite vienai pusei apskrusti, tada apverskite.
Žingsnis 2
Tada pasigaminkite padažą: paimkite 3-3,5 šaukštelio majonezo, įpilkite pomidorų kečupo (bet ne skysto) ir garstyčių. Viską išmaišykite ir sudėkite česnaką (smulkiai sutarkuotą arba išspaustą) ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Antrąją pusę aptepkite plonu padažo sluoksniu ir kepkite 7-8 minutes, kol padažas įsigers.
Žingsnis 4
Vištieną apverskite ir aptepkite storesniu sluoksniu, palikite kepti 10 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite 200 ml vandens, suberkite krapus ir ant silpnos ugnies palaikykite 10 minučių. Per tą laiką vanduo turėtų įsigerti į mėsą.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant mėsos. Palaukite, kol sūris visiškai pasiskirstys, ir išjunkite, palikite po dangčiu 5-7 minutes. Ir aštri vištiena paruošta!
Kategorijos