Vištiena su sūrio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištiena su sūrio padažu

Receptą radau mamos žurnale. Vištiena tampa minkšta, išmirkyta ir švelni. Jei mėgstate aštresnį maistą, šis receptas pravers.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su sūrio padažu Žingsnis 1
Dėkite blauzdą ant keptuvės ir leiskite vienai pusei apskrusti, tada apverskite.

Žingsnis 2

Tada pasigaminkite padažą: paimkite 3-3,5 šaukštelio majonezo, įpilkite pomidorų kečupo (bet ne skysto) ir garstyčių. Viską išmaišykite ir sudėkite česnaką (smulkiai sutarkuotą arba išspaustą) ir viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Antrąją pusę aptepkite plonu padažo sluoksniu ir kepkite 7-8 minutes, kol padažas įsigers.

Žingsnis 4

Vištiena su sūrio padažu Žingsnis 4
Vištieną apverskite ir aptepkite storesniu sluoksniu, palikite kepti 10 minučių.

Žingsnis 5

Į keptuvę įpilkite 200 ml vandens, suberkite krapus ir ant silpnos ugnies palaikykite 10 minučių. Per tą laiką vanduo turėtų įsigerti į mėsą.

Žingsnis 6

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant mėsos. Palaukite, kol sūris visiškai pasiskirstys, ir išjunkite, palikite po dangčiu 5-7 minutes. Ir aštri vištiena paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos