Publikavimo data: 2024-06-15
Vištiena su svarainiais
Norėdami paprastus vištienos blauzdelės paversti išties originaliu patiekalu, galinčiu nustebinti net išrankiausią gurmaną, pabandykite vištieną ruošti kartu su svarainiais. Šis džiovintą obuolį primenantis vaisius garsėja specifiniu skoniu, tačiau puikiai dera su vištiena. Rūgštūs svarainiai puikiai derės prie vištienos ir daržovių sąjungos, o patiekalui suteiks neįprasto ir išskirtinio pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite svarainius griežinėliais, svogūnus - mažais kubeliais, o morkas - šiaudeliais. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos blauzdas įtrinkite 0,5 šaukštelio druskos ir maltų juodųjų pipirų. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir išspauskite pusės citrinos sultis.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir svarainius. Keptuvėje įkaitinkite pusę augalinio aliejaus, sudėkite svarainių griežinėlius ir apšlakstykite citrinos sultimis. Maišydami kepkite svarainius 4-5 minutes ant vidutinės ugnies. Perkelkite svarainius į atskirą lėkštę, o į keptuvę suberkite smulkintą svogūną, morką ir tarkuotą imbiero šaknį. Daržoves kepkite 5-6 minutes ir perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite vištieną. Į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir įkaitinkite. Ant vidutinės ugnies apkepkite vištienos blauzdas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tada į vištieną sudėkite keptas daržoves, sudėkite svarainių griežinėlius, supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir keptuvę uždenkite dangčiu. Vištieną ir svarainius troškinkite 20 minučių. Likus penkioms minutėms iki vištienos ir svarainių troškinimo pabaigos, pabarstykite vištieną ir svarainius smulkiai supjaustyta kalendra.
Kategorijos