Publikavimo data: 2024-06-15
Vištiena su svarainiais ir džiovintomis slyvomis
Cidonijos, kurios yra daugelio vitaminų ir mikroelementų šaltinis, gali būti naudojamos ne tik kaip saldaus deserto sudedamoji dalis, bet ir kaip neįprastas priedas prie mėsos. Po terminio apdorojimo svarainiai tampa saldesni ir sodresni, todėl mėsa tampa nuostabiai sultinga. Slyvos patiekalui suteikia dar daugiau pikantiškumo ir egzotiškumo, o dietinė vištiena padaro vakarienę lengvą ir sveiką. Svarbiausia pasirinkti tinkamą vištieną: paukštiena turi būti tvirta ir nelipni.
Žingsnis 1
Marinuokite filė. Vištienos filė pagardinkite muskato riešutu ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite filė. Puode gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite į jį vištieną. Kepkite 10 minučių nuolat maišydami. Tada supilkite pusę karšto vandens, sumažinkite ugnį iki mažos ir 10 minučių troškinkite be dangčio. Praėjus šiam laikui, perkelkite filė į kitą indą.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į likusį aliejų sudėkite svogūną ir kepkite 3 minutes. Tada sudėkite svarainius ir džiovintas slyvas ir kepkite dar 8 minutes. Po to į puodą grąžinkite vištieną. Supilkite pomidorų pastą, likusį karštą vandenį, druską ir pipirus. Troškinkite dar 10 minučių. Tuomet išjunkite kaitlentę, supilkite į indą smulkintą kalendrą, uždenkite dangčiu ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Kategorijos