Vištiena su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištiena su terijakio padažu

"Teriyaki" padažas laikomas vienu populiariausių padažų pasaulyje. Pas mus jis atkeliavo iš tolimosios Japonijos. Padažo pavadinimą iš tikrųjų sudaro du žodžiai, kurių pirmasis verčiamas kaip "blizginti", o antrasis - "kepti". Tokį pavadinimą lėmė tai, kad tėvynėje šis padažas naudojamas produktams kepti. Pagal klasikinį receptą terijakio padažas gaminamas iš sojų padažo, ryžių degtinės, medaus, česnako ir imbiero šaknies. Papildomi ingredientai yra sezamo sėklos, alyvuogių aliejus ir apelsinų sultys.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su terijakio padažu Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Viską kartu kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Vištiena su terijakio padažu Žingsnis 2
Į stiklinę įpilkite 2/3 vandens ir užpilkite sojų padažu. Stiklinės turinį supilkite į puodą ir suberkite imbierą, medų, česnaką ir miltus. Supilkite actą. Kruopščiai išmaišykite. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite dar 2 minutes.

Žingsnis 3

Vištiena su terijakio padažu Žingsnis 3
Gautą padažą supilkite į keptuvę ir porą minučių troškinkite kartu su mėsa. Tada keptuvės turinį sudėkite į katilą ir suberkite ryžius. Supilkite 4 puodelius vandens ir troškinkite iš pradžių, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vanduo išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos