Publikavimo data: 2025-08-20
Vištiena su terijakio padažu
"Teriyaki" padažas laikomas vienu populiariausių padažų pasaulyje. Pas mus jis atkeliavo iš tolimosios Japonijos. Padažo pavadinimą iš tikrųjų sudaro du žodžiai, kurių pirmasis verčiamas kaip "blizginti", o antrasis - "kepti". Tokį pavadinimą lėmė tai, kad tėvynėje šis padažas naudojamas produktams kepti. Pagal klasikinį receptą terijakio padažas gaminamas iš sojų padažo, ryžių degtinės, medaus, česnako ir imbiero šaknies. Papildomi ingredientai yra sezamo sėklos, alyvuogių aliejus ir apelsinų sultys.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Viską kartu kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Į stiklinę įpilkite 2/3 vandens ir užpilkite sojų padažu. Stiklinės turinį supilkite į puodą ir suberkite imbierą, medų, česnaką ir miltus. Supilkite actą. Kruopščiai išmaišykite. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Gautą padažą supilkite į keptuvę ir porą minučių troškinkite kartu su mėsa. Tada keptuvės turinį sudėkite į katilą ir suberkite ryžius. Supilkite 4 puodelius vandens ir troškinkite iš pradžių, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vanduo išvirs.
Kategorijos