Vištiena su žalumynais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Vištiena su žalumynais

Vištienoje yra labai daug svarbių mikroelementų, vitaminų ir svarbių aminorūgščių. Jie teikia didžiulę naudą organizmui: pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, gerina maistinių medžiagų įsisavinimą ir medžiagų apykaitos procesus, teigiamai veikia atminties ląstelių atkūrimą, didina atsparumą temperatūros pokyčiams. Vištiena puikiai virškinama bet kuriame amžiuje, ji taip pat stiprina organizmo apsaugą ir sudaro sąlygas normalioms gyvybinėms funkcijoms. Iš visų mėsos rūšių vištiena dažniausiai atsiranda ant pietų stalo, nes yra lengviausiai prieinama.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena su žalumynais Žingsnis 1
Žoleles sudėkite po vištienos oda ir įtrinkite vidų druska bei pipirais. Įdėkite lauro lapą ir citrinos skilteles. Viršų taip pat įtrinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Vištiena su žalumynais Žingsnis 2
Sudėkite vištieną ant kepimo skardos krūtinėlės puse žemyn. Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos