Publikavimo data: 2025-08-19
Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže
Šis receptas mane pavergė savo paprastumu ir neįtikėtinai subtiliu skoniu. Galite naudoti bet kurią vištienos dalį, aš naudojau šlauneles ir blauzdas. Garnyras taip pat gali būti koks tik norite.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padarykite nedidelius įpjovimus. Įtrinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Svogūną perpjaukite pusiau, kiekvieną pusę perpjaukite išilgai ir susmulkinkite.
Žingsnis 3
Į gilią keptuvę įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir jį įkaitinkite. Sudėkite mėsos gabalėlius oda žemyn ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies, kol paruduos. Kiekvieną pusę kepkite apie 7 minutes. Padėkite mėsą ant lėkštės.
Žingsnis 4
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 5
Į svogūną sudėkite grietinę, įpilkite 500 ml karšto vandens, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1 arbatinį šaukštelį apynių. Viską kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Jei druskos nepakanka, įberkite jos daugiau. Užvirinkite.
Žingsnis 6
Į verdantį padažą sudėkite keptą mėsą, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždengę dangčiu troškinkite lygiai 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite garnyrą. Puikiai tiks ryžiai, makaronai, grikiai.
Kategorijos