Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže

Šis receptas mane pavergė savo paprastumu ir neįtikėtinai subtiliu skoniu. Galite naudoti bet kurią vištienos dalį, aš naudojau šlauneles ir blauzdas. Garnyras taip pat gali būti koks tik norite.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padarykite nedidelius įpjovimus. Įtrinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 2
Svogūną perpjaukite pusiau, kiekvieną pusę perpjaukite išilgai ir susmulkinkite.

Žingsnis 3

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 3
Į gilią keptuvę įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir jį įkaitinkite. Sudėkite mėsos gabalėlius oda žemyn ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies, kol paruduos. Kiekvieną pusę kepkite apie 7 minutes. Padėkite mėsą ant lėkštės.

Žingsnis 4

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 4
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 5

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 5
Į svogūną sudėkite grietinę, įpilkite 500 ml karšto vandens, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1 arbatinį šaukštelį apynių. Viską kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Jei druskos nepakanka, įberkite jos daugiau. Užvirinkite.

Žingsnis 6

Vištiena švelniame svogūnų ir grietinės padaže Žingsnis 6
Į verdantį padažą sudėkite keptą mėsą, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždengę dangčiu troškinkite lygiai 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite garnyrą. Puikiai tiks ryžiai, makaronai, grikiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos