Vištiena žemės riešutuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištiena žemės riešutuose

Jei norite iškepti vištieną, tiesiog įdėkite ją į įkaitintą orkaitę. Kad kepimas būtų ypatingas, reikia nuostabaus padažo recepto. Pabandykite vištieną kepti medaus, wasabi pastos ir žemės riešutų mišinyje. Šiuo atveju nereikia jokio išankstinio marinavimo, mišinys ant paviršiaus sukuria traškią plutelę su riešutų apkepu ir neįprastą skonio puokštę.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.87/5 (38 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena žemės riešutuose Žingsnis 1
Įpilkite medų į puodą ir 2-3 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite wasabi pastą ir žemės riešutus, išmaišykite ir virkite dar 2 minutes. Į puodą sudėkite sviestą ir pusę vištienos prieskonių. Išmaišykite, kad sviestas ištirptų, ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Vištiena žemės riešutuose Žingsnis 2
Visus vištienos šlaunelių šonus įtrinkite likusia puse vištienos prieskonių. Tada visiškai apvoliokite jas žemės riešutų mišinyje ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite 80 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos