Publikavimo data: 2025-08-18
Vištiena žemės riešutuose
Jei norite iškepti vištieną, tiesiog įdėkite ją į įkaitintą orkaitę. Kad kepimas būtų ypatingas, reikia nuostabaus padažo recepto. Pabandykite vištieną kepti medaus, wasabi pastos ir žemės riešutų mišinyje. Šiuo atveju nereikia jokio išankstinio marinavimo, mišinys ant paviršiaus sukuria traškią plutelę su riešutų apkepu ir neįprastą skonio puokštę.
Žingsnis 1
Įpilkite medų į puodą ir 2-3 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite wasabi pastą ir žemės riešutus, išmaišykite ir virkite dar 2 minutes. Į puodą sudėkite sviestą ir pusę vištienos prieskonių. Išmaišykite, kad sviestas ištirptų, ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Visus vištienos šlaunelių šonus įtrinkite likusia puse vištienos prieskonių. Tada visiškai apvoliokite jas žemės riešutų mišinyje ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite 80 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos