Vištienos blauzdelės chakhokhbili pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Vištienos blauzdelės chakhokhbili

Čachochbili - gruzinų nacionalinis patiekalas iš daržovių ir mėsos. Jam gaminti naudojama jauna ėriena su trupučiu riebalų, tačiau vis dėlto dažniausiai šis patiekalas gaminamas iš vištienos. Gaminimo technologiją sudaro mėsos kepimas be aliejaus ir troškinimas su daržovėmis, nenaudojant papildomo vandens, o tik daržovių sultis, todėl pomidorai yra svarbus patiekalo ingredientas. Dėl pridedamų įvairių prieskonių patiekalo skonis kiekvieną kartą bus unikalus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 1
Paruoškite vištienos blauzdelę: atsargiai nuimkite odą, kad neįpjautumėte mėsos.

Žingsnis 2

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir susmulkinkite, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką.

Žingsnis 3

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 3
Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Patiekalas bus toks pat skanus, jei paliksite odeles.

Žingsnis 4

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje be aliejaus kepkite blauzdą iš abiejų pusių 10 minučių, kol ji taps auksinė.

Žingsnis 5

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 5
Į kumpį sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite dar 2-4 minutes, kol taps auksinės spalvos ir minkšti.

Žingsnis 6

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 6
Tada sudėkite pomidorus, prieskonius pagal skonį ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 7

Vištienos blauzdelės chakhokhbili Žingsnis 7
Į daržoves sudėkite pomidorų pastą ir česnaką. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol blauzdelės bus paruoštos, apie 10 minučių. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Dėkite į serviravimo lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos