Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos blauzdelės, įdarytos bulvių koše ir sūriu aštrioje duonelėje
Neįprastas patiekalo patiekimas nustebins jūsų svečius ir šeimos narius. Jei pavargote nuo banalių receptų, pabandykite pasigaminti tokius šonkauliukus. Pats receptas gana paprastas, jei laikysitės visų rekomendacijų. Mėsa gaunasi minkšta, sultinga traškiame pikantiškame apkepe. Kartu su bulvėmis šiam patiekalui nereikia garnyro. Būtinai išbandykite!
Žingsnis 1
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai tik jos bus paruoštos, nusunkite vandenį. Tada įdėkite sviesto ir sutrinkite. Atvėsinkite, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir vėl viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Vištienos blauzdas kepkite apie 15-17 minučių ir leiskite joms šiek tiek atvėsti. Tada blauzdas sandariai uždenkite bulvių koše.
Žingsnis 3
Sutarkuokite sūrį ir apvoliokite jame vištienos blauzdas.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir aštrius prieskonius arba pipirus.
Žingsnis 5
Apvoliokite kojas paruoštame mišinyje. Formą išklokite kepimo popieriumi. Perkelkite blauzdas į formą.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite formą į orkaitę. Kepkite kojas 10-15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos