Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos blauzdelės kotletas
Vištienos blauzdelės kotletai būna sultingi ir labai skanūs, su traškia plutele ir sultinga mėsa viduje, jie verti garbingos vietos net ant šventinio stalo. Nedidelis, bet įveikiamas šio recepto sunkumas yra tas, kad filė nuo vištienos blauzdelės reikia nuimti vienu gabalu, atskiriant ją nuo kaulų. Tam peiliu įpjaukite išilgai kaulo ir aplink sąnarį, tada atsargiai pjaustydami mėsą atskirkite ją nuo kaulo. Tokius kotletus patiekite karštus su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Prie kremzlės ir išilgai kaulo padarykite apvalų pjūvį. Atsargiai supjaustykite mėsą ir atskirkite ją nuo kaulo vienu gabalu. Kiekvieną blauzdą iš abiejų pusių gerai išmuškite virtuviniu plaktuku.
Žingsnis 2
Marinuokite blauzdas. Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite druską, juoduosius pipirus, papriką, rozmariną, česnaką ir kalendrą. Mėsą aptepkite mišiniu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Lengvai įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose, aptepkite kiaušiniu ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos