Vištienos blauzdelės kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos blauzdelės kotletas

Vištienos blauzdelės kotletai būna sultingi ir labai skanūs, su traškia plutele ir sultinga mėsa viduje, jie verti garbingos vietos net ant šventinio stalo. Nedidelis, bet įveikiamas šio recepto sunkumas yra tas, kad filė nuo vištienos blauzdelės reikia nuimti vienu gabalu, atskiriant ją nuo kaulų. Tam peiliu įpjaukite išilgai kaulo ir aplink sąnarį, tada atsargiai pjaustydami mėsą atskirkite ją nuo kaulo. Tokius kotletus patiekite karštus su bet kokiu garnyru.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos blauzdelės kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Prie kremzlės ir išilgai kaulo padarykite apvalų pjūvį. Atsargiai supjaustykite mėsą ir atskirkite ją nuo kaulo vienu gabalu. Kiekvieną blauzdą iš abiejų pusių gerai išmuškite virtuviniu plaktuku.

Žingsnis 2

Vištienos blauzdelės kotletas Žingsnis 2
Marinuokite blauzdas. Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite druską, juoduosius pipirus, papriką, rozmariną, česnaką ir kalendrą. Mėsą aptepkite mišiniu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Vištienos blauzdelės kotletas Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Lengvai įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose, aptepkite kiaušiniu ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos