Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos blauzdelės su bulguru orkaitėje
Orkaitėje kepti vištienos blauzdelės su bulguru - skanus, sotus patiekalas, tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Šis gaminimo būdas taupo laiką, nes mėsa ir garnyras gaminami vienu metu. Bulguras mirkomas mėsos sultyse ir gaunasi labai trapus bei aromatingas.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas pasūdykite ir papipirinkite, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir supjaustykite svogūną kubeliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apie 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite keptas daržoves, tada bulgurą. Užpilkite vandeniu ir druska. Ant bulguro sudėkite vištienos blauzdas.
Žingsnis 5
Uždenkite formą folija ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Žingsnis 6
Nuimkite foliją ir palikite kepti dar 15 minučių.
Kategorijos