Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele - paprastas ir nepaprastai skanus patiekalas. Šis patiekalas paruošiamas greitai ir nereikalauja rimto pasiruošimo, tinka įprastiems šeimos pietums, šventiniam stalui ar tiesiog pasisėdėjimui su draugais. Šiam patiekalui paruošti prireiks mažiausiai jūsų aktyvaus laiko, o po 2 valandų jūsų lauks kvapnios bulvės su vištienos blauzdelėmis su neįtikėtinai traškia sūrio plutele.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele Žingsnis 1
Bulves supjaustykite apvaliais griežinėliais (apie 0,5 cm), svogūną - pusžiedžiais. Supjaustytas bulves sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 2

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele Žingsnis 2
Majonezą sumaišykite su svogūnais. Aptepkite bulvių skilteles gautu svogūnų ir majonezo mišiniu.

Žingsnis 3

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele Žingsnis 3
Ant bulvių sudėkite vištienos blauzdas. Vištienos blauzdas pasūdykite ir papipirinkite, aptepkite svogūnų ir majonezo mišiniu.

Žingsnis 4

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir užlenkite kraštus. Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 80-90 minučių. Paprastai per šį laiką bulvės jau būna paruoštos.

Žingsnis 5

Vištienos blauzdelės su bulvėmis ir traškia sūrio plutele Žingsnis 5
Kietąjį sūrį sutarkuokite bet kokia tarka ir sumaišykite su majonezu. Nuimkite foliją, aptepkite majonezo ir sūrio mišiniu ir dėkite atgal į orkaitę 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos