Publikavimo data: 2024-10-22
Vištienos blauzdelės su cukinija
Apetitiški vištienos blauzdelės, keptos su cukinija orkaitėje su grietinės ir garstyčių padažu, tokiam patiekalui paruošti reikės mažiausiai jūsų aktyvaus laiko. Vištiena bus sultinga ir minkšta. Toks neįprastas ir saikingai aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro grietinė ir garstyčios su mėgstamais prieskoniais, yra nepaprastai skanus ir neįprastas. Toks visavertis patiekalas tiks ir įprastiems šeimos pietums, ir šventiniam stalui. Būtinai paruoškite tokį patiekalą visai šeimai.
Žingsnis 1
Nuplautą cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Supjaustytą cukiniją perkelkite į keptuvę arba keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi. Kepkite 10 minučių, o po cukinijos sudėkite grietinę ir garstyčias. Likus 2 minutėms iki išjungimo, į cukiniją pagal skonį įberkite druskos ir Provanso žolelių, 10 minučių troškinkite cukiniją padaže su prieskoniais ant silpnos ugnies. Po to paruoštas cukinijas perkelkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Nuplautas vištienos blauzdas iki pusės iškepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jos paruduos. Iškepusius kotletus sudėkite į paruoštas cukinijas garstyčių padaže.
Žingsnis 3
Paruoštą patiekalą 30 minučių pašaukite į orkaitę, kepkite 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos