Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos burokėlių sriuba
Vištienos burokėlių sriuba - skanus, sotus ir, svarbiausia, labai sveikas pirmasis patiekalas. Pagrindinis jos produktas yra viena naudingiausių daržovių - burokėliai. Jis gali kompensuoti visų naudingų medžiagų trūkumą mūsų organizme. Burokėliai neturi jokių kontraindikacijų, juos gali valgyti visi ir net maži vaikai. Taigi kuo dažniau gaminkite šį patiekalą visai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoštus burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių, atvėsinkite ir sutarkuokite. Smulkiai supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotą morką apkepkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos ir kepkite dar 3 min.
Žingsnis 2
Iš sultinio su mėsa išimkite saliero gabalėlius (juos galite išmesti) ir sudėkite vidutiniškai supjaustytas bulves, lauro lapą, maltus pipirus ir užvirę virkite dar 10 minučių. Dabar į sultinį sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, toliau virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Tada supilkite citrinos sultis ir tik tada sudėkite tarkuotus burokėlius. Burokėlių sriubą gerai išmaišykite ir užvirę virkite dar 5 minutes. Paruoštą burokėlių sriubą uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir leiskite jai prisitraukti.
Kategorijos