Vištienos burokėlių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos burokėlių sriuba

Vištienos burokėlių sriuba - skanus, sotus ir, svarbiausia, labai sveikas pirmasis patiekalas. Pagrindinis jos produktas yra viena naudingiausių daržovių - burokėliai. Jis gali kompensuoti visų naudingų medžiagų trūkumą mūsų organizme. Burokėliai neturi jokių kontraindikacijų, juos gali valgyti visi ir net maži vaikai. Taigi kuo dažniau gaminkite šį patiekalą visai šeimai.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos burokėlių sriuba Žingsnis 1
Paruoštus burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių, atvėsinkite ir sutarkuokite. Smulkiai supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotą morką apkepkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos ir kepkite dar 3 min.

Žingsnis 2

Vištienos burokėlių sriuba Žingsnis 2
Iš sultinio su mėsa išimkite saliero gabalėlius (juos galite išmesti) ir sudėkite vidutiniškai supjaustytas bulves, lauro lapą, maltus pipirus ir užvirę virkite dar 10 minučių. Dabar į sultinį sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, toliau virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos burokėlių sriuba Žingsnis 3
Tada supilkite citrinos sultis ir tik tada sudėkite tarkuotus burokėlius. Burokėlių sriubą gerai išmaišykite ir užvirę virkite dar 5 minutes. Paruoštą burokėlių sriubą uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir leiskite jai prisitraukti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos